KJØNN OG FEMINISME I PERSISK LITTERATUR

Prosjektet Litteratur for Inkludering inviterer, i samarbeid med Friby Trondheim og Amnesty International, til samtale om kjønn og feminisme i persisk litteratur.

Vi møter de iranske fribyforfatterne Fatemeh Ekhtesari og Mehdi Mousavi.

Fatemeh Ekhtesari og Mehdi Mousavi er to internasjonalt anerkjente diktere fra Iran. De er en del av den litterære bevegelsen «Postmoderne Ghazal», som regnes som den mest radikale poetiske bevegelsen i det moderne Iran.

I 2015 dømte Teherans revolusjonære domstol Ekhtesari og Mousavi til henholdsvis 11 år og 6 måneder og 99 piskeslag, og 9 år og 99 piskeslag, på grunn av «fornærmelse av det hellige» og for å «spre propaganda om staten» i den sosiale kritikken uttrykt i deres poesi.

På kulturtorget vil Fatemeh Ekhtesari og Mehdi Mousavi lese egne dikt og snakke om feminisme og kjønn i persisk litteratur. De vil også fortelle om hvordan de har brukt poesien i kampen for likhet og rettferdighet.

Asieh Amini holder i samtalen. Hun er iransk poet, journalist og internasjonalt anerkjent menneskerettighetsaktivist, for tiden bosatt i Trondheim. I Norge er hun kjent for sine tospråklige diktbøker «Kom ikke til mine drømmer med gevær» (2011) og «Jeg savner å savne deg» (2013).

Arrangementet er en del av Amnestys menneskrettighetsuke. Arrangør er Amnesty International, i samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim.

Gratis inngang.

TIDSPUNKT

9. mars 2018

Kl. 18:00 – 20:00

STED

Trondheim folkebibliotek, KulturtorgetKongens gate 1, Trondheim, Norge

DELTAKERE

Fatemeh Ekhtesari – Mehdi Mousavi – Asieh Amini

https://litteraturhusetitrondheim.no/arrangement/kjonn-feminisme-persisk-litteratur/


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *